11 грудня 2020

11 грудня 2020 року адвокат, партнер АО «Яр.ВАЛ» Юрій Долженко прийняв участь у он-лайн семінарі для членів ВГО Асоціації платників податків України.

Темою семінару, з якою виступив Юрій Долженко була: «Актуальні рекомендації щодо захисту платників податків від необґрунтованих претензій контролюючих і правоохоронних органів. Особливості проведення перевірок та інших заходів контролю суб’єктів господарювання в умовах карантинних та обмежувальних заходів»

В ході свого виступу Юрій Долженко звернув увагу на те, що бізнес замість обіцяної допомоги від держави, отримав додаткове навантаження від дій контролюючих органів, зокрема, від перевірок на дотримання карантинних обмежень. Також розкрив обставини мінімізації ризиків, які виникають внаслідок таких «перевірок» суб’єктів господарювання.

Юрій Долженко повідомив присутнім про збільшення випадків застосування контролюючими органами заходів реагування в частині повної або часткової заборони діяльності підприємств та надав практичні поради щодо підготовки до зустрічі з контролюючими органами.

У заході, в якості лекторів, також прийняли участь Лариса Врублевська – член Ради ВГО АППУ, Керівник практики бухгалтерського і податкового обліку та трансфертного ціноутворення Юридичної Групи «EUCON»; Антон Чиж – в.о. директора Департаменту податкового адміністрування ДПС України; Людмила Шаповал – Заступник начальника управління обліку платежів та моніторингу обліково-звітних показників – начальник відділу функціонування Єдиного рахунку Департаменту електронних сервісів ДПС України; Олексій Задорожний – начальник управління вдосконалення методології з податку на прибуток підприємств Департаменту правової роботи ДПС України; Сергій Рогозний – член Ради ФПБАУ, Керівник комітету з питань фінансів ФПБАУ, Директор ТОВ МІК «Старт», аудитор, консультант з МСФ; Ігор Вернер – Голова Державної служби статистики України; Ольга Правосуд – Директор департаменту координації процесу збирання даних Державної служби статистики України; Дмитро Кулик – Адвокат, молодший партнер ЮК «Legal House»